Dubbelt så många barn på fotbollsskola

72 barn, nästan dubbelt så många som förra året, deltar den här veckan i landslagets fotbollskola. Veckan avslutas med ett eget litet Europamästerskap.

Barnen får delta i olika övningar med fotbollen i fokus.

Barnen får delta i olika övningar med fotbollen i fokus.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-06-22 18:00

Om det råder fotbollsyra bland den vuxna befolkningen i Mariannelundsbygden så lär det göra det även hos många yngre den här veckan.

Sedan i måndags pågår nämligen en fotbollsskola i Mariannelund.

Landslagets fotbollsskola har legat i dvala under några år, på grund av svårigheten, att hitta några som haft möjlighet och tid att organisera veckan.

Förra året togs sommarlovs-aktiviteten upp igen och ett 40-tal barn deltog.

Dubbel så många

I år satsade man på nytt på en vecka och 72 barn, nästan dubbelt som förra året, deltar. (Då har man till och med fått säga nej till ett par barn på grund av att materialet inte räckte).

Det är ungefär lika många killar som tjejer bland deltagarna som kommer från Bruzaholm och österut mot Mariannelund. Åldern varierar från sex till 13 år men i gänget finns även någon femåring.

Linda Johansson och Pia Lockström leder och organiserar veckan tillsammans med sju ungdomsledare. Till sin hjälp har de även ett gäng engagerade föräldrar som bland annat fixar maten under de här dagarna.

Brottning med sumodräkter, besök av Svenska kyrkan samt räddningstjänsten är inbokade aktiviteter under veckan utöver en massa bollträning, lek och olika övningar på plan.

Temat för det här året är ”För barnens bästa” där de själva får ta sig an rollen som ledare och själva ansvara för vad de ska göra, allt för att ges möjlighet att utvecklas.

Veckan avslutas med fotbollsskolans egna EM på torsdag.

Brottning med sumodräkter lockade till skratt. Foto: Ivonne Svahn
Brottning med sumodräkter lockade till skratt. Foto: Ivonne Svahn
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om