Eksjö aktiverar krisledningsgruppen

Vid ett möte i Eksjö på månsdagseftermiddagen beslutades att aktivera kommunens krisledningsorganisation för extra ordinära händelser.

Eksjö/Mariannelund2005-01-11 07:50

Samtliga kommunala verksamheter fanns på plats med representanter för att de skulle avlägga rapport om läget inom respektive verksamhetsområden.
Indikationer har kommit att i värsta fall kan frånvaron av elström vara kanske upp till en vecka, även i tätorter ute i kommunen.
Reservaggregat för att få elström har placerats ut på olika ställen, främst vid servicehus. Vidare ska all fjärrvärme i kommunen nu fungera och för Mariannelunds vidkommande drivs vattenverket med reservel.
Inom hemtjänsten har extra resurser satts in och alla som nyttjar trygghetslarm som inte fungerar i nuläget har fått extra tillsyn.
Det finns även förberedelser för att om någon eller några äldre som har eget boende måste flytta in till temporärt serviceboende.
Sammantaget har man i Eksjö kommun läget under kontroll och så länge som det behövs kommer kommunens krisledningsgrupp att vara aktiverad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om