Eksjö blickar utomlands

"Småland som bäst". Det är det lite kaxiga namnet på det framtidsdokument för Eksjö som ska ligga till grund för kommunens arbete och de politiska besluten framöver. Nu ska Vision 2020 förankras hos invånarna.

Eksjö/Mariannelund2008-05-07 06:14

Förra våren bildades en beredning för Vision 2020 med Östen Johnsson i spetsen. Under året har man bjudit in till allmänna möten och träffat en rad olika grupper och organisationer i kommunen, för att se hur de vill att Eksjös framtid ska formas.
Resultaten från alla dessa sammankomster samt en enkätundersökning, ligger till grund för det förslag till framtidsdokument, som ska vägleda Eksjö de närmaste tiotalet åren.
Nu väntar därför en ny runda möten, för att se om materialet landat rätt.

Vill ha åsikter
- Folk får gärna skälla på oss, om varför vi inte tänkt på det och det. Det måste vara lönt att säga sin mening. Om inte folk engagerar sig så är det ingen bra kommun, menar Östen Johnsson
- Enkäten vi gjorde visar att folk trivs i kommunen men man vill att det ska hända mer och att fler saker är inriktade på den yngre befolkningen.
En stabil tillväxt och en positiv utveckling är naturligtvis ledord i kommunens önskeframtid men för det krävs det som många kommuner brottas med, att stärka kommunens attraktivitet och att få fler att flytta till kommunen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om