Eksjö väljer bort det egna bolaget

Eksjös egna komunala bolag Eksjö Energi säljer el till hela Sverige men från nyåret sker det inte längre till den egna kommunala verksamheten. I stället blir det ett norskt bolag som tar över elleveranserna.

Eksjö/Mariannelund2009-12-12 05:05

När privatpersoner känner att det är viktigt att se över elkostnaderna är det naturligtvis av ännu större vikt för en verksamhet av Eksjö kommuns storlek att göra det.
Den kommunala verksamheten i Eksjö har ambitionen att spara ström men ändå går det åt i snitt 7 483 600 kilowattimmar el i den kommunala organisationen.

Avtal går ut
Det gamla avtalet löper ut vid nyår och kommunens inköpsavdelning har tecknat ett nytt avtal för de tre kommande åren.
Totalt lämnades fem anbud in från konkurrerande bolag. Något som skedde med fullmakt till SKL Commentus dit totalt 82 andra kommuner också lämnade in sina önskemål samtidigt.

Fem anbud
Eksjö fick in fem anbud. Dessa var från E.on, Göteborgs Energi, Energi försäljning Sverige, Kraft och Kultur samt Mälarenergi.
Mälarenergi är den leverantör som kommunen har just nu.
Eksjö Energi har däremot aldrig lämnat in något anbud under de åren det varit aktuellt.
Med ett eget kraftbolag i kommunen kan man naturligtvis tycka att det är lite underligt varför inte Eksjö Energi finns med. Men en helt annorlunda vinkel blir det om man tittar på att Mälarenergi och Eksjö Energi har ett långtgående samarbete, vilket i praktiken medfört att Eksjö Energi levererat elen till den egna kommunen. De tre senaste åren vill säga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om