Eksjöbornas foton visas upp på Eksjö museum

I lördags hölls vernissage för utställningen ?I Skylten" som handlar om Rosenlöfs Foto: s 99-åriga historia och utställningen pågår till den 8 mars. I Utställningen finns uppförstorade porträtt på Eksjöbor och något som gör utställningen smått unik är att den som hittar sig själv eller någon familjemedlem på något porträtt får ta med sig detta hem.

Väggarna i Eksjö museums stora utställningshall har tapetserats med porträtt av folk från Eksjö med omnejd. Foto: Lisa Ugarph, Eksjö museum

Väggarna i Eksjö museums stora utställningshall har tapetserats med porträtt av folk från Eksjö med omnejd. Foto: Lisa Ugarph, Eksjö museum

Foto:

Eksjö/Mariannelund2015-01-26 07:50


Lisa Ugarph antikvarie på Eksjö museum håller i utställningen.
- Fotobutiken och fotoateljén startades upp 1914 Av Gerda och Gottfrid Rosenlöf och lades ned 2013 av den siste ägaren Christina Martini. I omgångar sedan 2002 har vi tagit emot en stor samling fotografier, negativ, fotoutrustning och så vidare tillsammans med en stor lunta av uppförstorade porträtt, som de tidigare skyltat med i sitt skyltfönster.

Framförallt Eksjöbor
På porträtten syns framförallt Eksjöbor eller folk från Eksjö med omnejd och då museet har flyttat sitt magasin till mindre lokaler och då det är svårt att förvara sådant material, tänkte man att arrangera en utställning med alla porträtt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om