Eksjökvinna JO-anmäler polis

En Eksjökvinna JO-anmäler en polis efter att tre män misshandlat hennes sambo, något som orsakats av att polisen inte meddelat kvinnan om ett förhör med en våldsman, menar kvinnan.

Eksjö/Mariannelund2011-09-21 06:41

En kvinna hemmahörande i Eksjö kommun anmäler en polis i Jönköpings län. Kvinnan anser att polisen riskerat hennes säkerhet genom att inte lämna upplysningar om när en våldsman kvinnan anmält förhördes. Det ska också enligt kvinna lett till att tre män misshandlat hennes sambo.
I början av året gjorde kvinnan en polisanmälan om misshandel. Hon anser själv att det rör sig om grov kvinnofridskränkning som har pågått i flera år.
I samband med anmälan fick kvinnan en kontaktperson vid polisen i Jönköpings län. Kvinnan anger att hon också fick ett löfte av polisen att bli underrättad när den misstänkte våldsmannen kallats till förhör, detta för att hon själv ville sätta sig i säkerhet.
Någon sådan underrättelse fick hon aldrig. Trots upprepade försök att få kontakt med polistjänstemannen fick hon senare veta att den misstänkte våldsmannen varit på förhör.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om