Eksjörevyn med fullt ös

Eksjörevyn Fullt ös har haft premiär. Under ett par timmar får publiken både hänga med i lokala skämt, höra sångnummer och se dansnummer av varierad art.

Duon Ingrid Klingberg-Calås och Gunnar Sand spelar bra ihop, som i sketchen om missuppfattning på Apoteket.

Duon Ingrid Klingberg-Calås och Gunnar Sand spelar bra ihop, som i sketchen om missuppfattning på Apoteket.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2013-01-07 07:24


Årets nyårsrevy i Eksjö har haft premiär. Revyn håller en jämn nivå och är trevlig.
Tanken är att revyn ska passa "alla" och därför är det ganska få lokala inslag. Men de finns. Ett av dem är ett sångnummer där kommunens hantering av arbetsmiljön på biblioteket får en känga. Det får också hur fritidsgården sköts, mindre genomtänkta hastighetsbegränsningar och bankens kontantfattigdom. Några lokala kändisar får också sina namn nämnda i mindre positiva sammanhang i en omarbetad version av Magnus Ugglas "Jag mår illa".
Vissa skämt och pikar i en del sketcher kring Mariannelund, Hjältevad och Eksjö, måste man däremot vara ortsbo för att dra nytta av. Vissa sketcher faller ganska platt men de glöms snart för andra som sticker ut och lockar till skratt
eller eftertanke. Det finns monologer och sketcher där poängen inte når riktigt fram, men de är färre än förra året och aktörerna känns mer spontana och replikerna inte lika statiskt inövade som då. I början av föreställningen märks en nervositet men i andra akten verkar den ha skalats av.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om