Elev skadad av andra elever

En skola har anmälts för att inte ha skött tillsynen av en elev. Enligt anmälan har en elev skadats av andra elever på raster. Något som man inte anser behövt ske om barnet hållits under uppsikt som utlovats. Skolinspektionen har inlett en granskning.

Symbolbild skola

Symbolbild skola

Foto: Arkivfoto: Pontus Lundahl / TT

Eksjö/Mariannelund2018-03-29 06:55

I anmälan berörs att en elev vid en skola i Eksjö kommun inte får den tillsyn som den behöver och att andra elever skadat barnet under rasterna.

I anmälan räknas tre tillfällen upp från 20 februari fram till 12 mars i år då eleven på olika sätt skadats och utsatts för kränkande behandling av andra elever.

Skolinspektionen som fick in anmälan den 14 mars har beslutat att starta en utredning kring skolans tillsynsansvar och skyldigheten att motverka kränkande behandling utefter de uppgifter som kommit in.

I veckan fick skolan ta emot ett brev av skolinspektionen där man kräver svar på 14 frågor och ytterligare ett antal delfrågor. Det handlar om allt från om hur skolan ser på händelserna, när skolans personal fick kännedom om det som skett till om utredning, uppföljning och utvärdering skett och vad det gett.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om