Emilkraften öppnar filial i Hultaffär

Emilkraften i Mariannelund öppnar en filial i lanthandeln i Hult. Hulthallen som utvecklar sin verksamhet, blir genom satsningen lite av pionjär på området. Servicen blir ett komplement till livsmedelsaffären och dess övriga service. Slår projektet väl ut kan det bli liknande satsningar på andra orter.

Anita Kyhlberg på Emilkraften och Sture Stenbäck i Hulthallen gläds åt satsningen som kommer att främja landsbygden.

Anita Kyhlberg på Emilkraften och Sture Stenbäck i Hulthallen gläds åt satsningen som kommer att främja landsbygden.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2011-01-25 07:24


I dagarna bryts trenden mot centralisering med ytterligare ett exempel. Även landsbygdens invånare kring Hult får närhet till viss service och slipper åka till "stan", då Emilkraften breddar sin verksamhet och öppnar filial i Hulthallen.
- Vi jobbar ju för landsbygden och får man en chans som den här, så vill man ta den, säger Anita Kyhlberg, projektledare för satsningen i Hult.
Emilkraften har det senaste året engagerat sig i studiecirklar om lokala utvecklingsplaner på orterna runt om i Eksjö kommun, vilket haft sin betydelse för satsningen som nu görs.
Kommunbygderådet och att Emilkraften haft god kontakt med Hulthallens ägare redan innan har också gett det hela en extra skjuts.

Utveckla bygden
Genom det så kallade landsbygdprogrammet har pengar till ett ett-årigt projekt beviljats, vilket gör Hulthallen till något av en pionjär inom den aktuella satsningen.
Affären ska fräschas upp och det ska bli en mer gemytlig "lanthandelskänsla". I foajen har man redan inlett arbetet.
I en hörna av butiken ska Emilkraften hyra in sig för offentlig service med de blanketter, turistinformation och dylikt som idag går att få tag i på Emilkontoret i Mariannelund.
Via en dator kan man söka annan information och blanketter och Emilkraften finns som "back up" vid olika frågor.
- Det här gör att landsbygden kan bli mer levande, säger Anita Kyhlberg och Sture Stenbäck.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om