Emils körväg turisprojekt

Vägen där Emil en gång åkte med soppskålen på huvudet ska bli den sammanhållande länken i ett nytt turistprojekt. Gränstrakterna mellan Lönnebergas och Hässleby socknar har mer än man tror att erbjuda besökare. Det gäller bara att ta vara på det.

Eksjö/Mariannelund2007-03-31 04:25

Från kyrka till kyrka är lite av ledordet för det här nya turistprojektet, tanken är att det är gamla körvägen mellan Hässleby och Lönneberga som ska bli den sammanhållande länken.
Just den här vägen som Emil i Lönneberga skulle kunna ha åkt, när han skulle till doktorn i Mariannelund för att bli av med sin välkända soppskål på skallen. Det är en vacker väg som ringlar genom landskapet, resan i sig är en upplevelse. Och med projektet som syftar till att skapa ytterligare aktiviteter utmed vägen, så finns det goda förutsättningar att det ska bli något riktigt bra. Det hoppas i alla fall Marie Brask, som är lite av eldsjäl i projektet.
- Vi har i alla fall två mycket välkända varumärken att bygga på, säger hon och syftar förstås på Mariannelund och Lönneberga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om