En bilväg rakt genom Skurugata

Länsstyrelsen har gjort en bred väg ut till Skuruhatt i Skurugatas naturreservat. Vägen får protesterna att skalla i Hultbygden och hos Eksjö kommun. Särskilt efter att vägen använts för bilkörning.

Eksjö/Mariannelund2011-05-25 06:25

Är Skurugatareservatet förstört? Ja det tycker många besökare och Hultbor efter att Länsstyrelsen byggt en bred väg ända fram till utsiktsplatsen Skuruhatt.
- Den hör inte hemma här, säger Hultförfattaren Lars E Björck när han besöker reservatet.
Det rör sig om en helt ny flera meter bred väg av stenkross, höjd en meter över marken. Detta istället för den gamla skogsstigen.
- Jag kommer att gå den gamla stigen i protest, säger Lars E Björck.

Tillgänglighet
Vägen är tänkt att öka tillgängligheten för till exempel rullstolsbundna och barnvagnar. Men tillgängligheten har ökat så pass att vägen använts till bilkörning, rakt in i reservatet ända ut till hällarna på Skuruhatt.
Lars E Björck skräder inte orden när han beskriver sina känslor inför Länsstyrelsens tilltag.
Länsstyrelsen kontaktade inte någon innan man satte igång med vägbygget i februari, en tid då Skurugata har få besökare.

Visste inte något
Eksjö kommun fick inte veta någonting och är fortfarande tagna på sängen.
- Jag blev chockad, säger kommunekolog Sven-Åke Svensson och berättar att många hört av sig till kommunkontoret och beklagat sig över hur det ser ut med nya vägen.
- Vi vet faktiskt inte hur handläggningen gått till. Det har gått oss förbi, fortsätter han och klargör tydligt att inte heller han tycker om vägen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om