En företagare på bokad Kinaresa

Regionförbundet i Jönköpings län har bjudit in företagare till en resa till Kina i slutet av oktober. Men bara en enda företagare har nappat på idén. Trots det har Regionförbundet beslutat att genomföra resan där deltagarna blir tjänstemän och politiker, som får resan betald och åker på arbetstid.

Eksjö/Mariannelund2011-10-18 06:19

Regionförbundet har inlett ett samarbete med Kina och som ett led i detta samarbete arrangeras mellan den 30 oktober och den 6 november en resa till Shanghai, länets vänort Tianjin och Beijing.
För ett år sedan gjordes en resa till Kina men också då var det svårt att få med företagare. Då var resan bara "halvfull".
Vid ett seminarie i våras för länets företag kom frågan om en ny Kinaresa på tal och då upplevdes
det att det fanns ett betydande intresse för en sådan resa.
Resan ska ge fokus på affärsmöjligheter för företag och samarbeten. Tanken var också att företag skulle passas ihop med lämpliga företag eller branscher. Det handlar också om logistik och stadsplanering där Jönköpingsregionen bland annat är intresserad av höghastighetståg.

En enda
Men intresset från länets företagare har visat sig vara i stort sett noll. Bara en enda företagare, en kvinna från Rörvik (som arbetar med peruker och löshår) hade anmält sig när anmälningstiden gick ut.
Övriga 14 deltagare är tjänstemän och politiker med landshövdingen i spetsen från länsstyrelse, regionförbund, och högskola.
Jönköpings kommun står för sju av deltagarna och är den enda kommun som deltar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om