En ikon inom svensk Rock 'n Roll

I helgen gästade den svenske rocklegendaren Little Gerhard trakten. Veteranen besökte både Regnbågsdalen i Ingatorp och Skattegården i Rumskulla. Little Gerhard är nu hela 82 år gammal och har jobbat i 60 år som artist, en lång karriär inom svensk Rock ’n Roll.

Från vänster Sylvia Engerblom, Little Gerhard, Mikaela Rollborn, Patrik Rollborn och Lasse Engerblom. Foto: Roelof Stroetinga

Från vänster Sylvia Engerblom, Little Gerhard, Mikaela Rollborn, Patrik Rollborn och Lasse Engerblom. Foto: Roelof Stroetinga

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-08-22 15:00

Det blev ett riktigt bra tillfälle att träffa Nordens Rock-kung som han blev utsedd till augusti 1958. Under senare år har Gerhard turnerat bland annat med bandet T-Cats som varit aktiva i 30 år och spelat överallt. Specifikt för T-Cats är att musiken låter som det gjorde på 50-talet. Patrik och Mikaela Rollborn, själv stora rock ’n roll-älskare ville gärna ordna en fest på sin loge. 

Fikade och pratade

Lasse och Sylvia Engerblom från the T-Cats bor i Mariannelund och Lasse sade: 

–  Varför inte Little Gerhard? Jag kan fråga honom om han vill komma hit och sjunga tillsammans med oss på logen. 

Svaret var direkt ”självklart” och så blev det. 

Innan konserten på Skattegårdens loge besökte Little Gerhard Regnbågsdalen Café & Guesthouse i Ingatorp. Där fikade han och alla som ville kunde få en liten pratstund med honom. Gerhard hälsade också på en sjuk kvinna som ett önskebesök. 

Nu spelar han med ett band som heter Cadillac-band. 

– De var i USA nyligen, men jag var inte med. Nu har jag inte sjungit på 14 dagar, men vi får se hur det går, sade Gerhard. Jag tror det blir bra. 

Patrik och Mikaela samt Lasse och Sylvia spelade tillsammans med Little Gerhard på scenen i logen. 

– Det känns helt fantastiskt att spela med en gammal legend. Jätteroligt, sade Mikaela Rollborn. 

Många gamla klassiker blev det.

– Jag vill spela så mycket som möjligt, sade Gerhard. 

Naturligtvis  klassikern, hans mest uppskattade cover av Louis Primas, ”Buona Sera”, men också ”What have you done to me” och ”Den sista mohikanen”. Kvällarna började lite med musikhistoria och storbands musik. På lördagskvällen körde de samma upplägg en gång till och då kom det ännu fler besökare. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om