En ny ställplats för husbilar

En kommunal parkeringsplats i Mariannelunds centrum kan bli möjlig att användas som ställplats för husbilar.

En ställplats i Mariannelund. Det är ett sätt att locka en målgrupp att stanna till i kommunen.

En ställplats i Mariannelund. Det är ett sätt att locka en målgrupp att stanna till i kommunen.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-06-14 13:00

Antalet övernattningsbäddar i Mariannelund är minimalt sedan turistgård, pensionat och vandrarhem ställt om till att vara asylboenden.

Något som givetvis påverkar samhället i stort och där olika verksamheter av allt att döma lär drabbas negativt ekonomiskt.

En av idéerna att få fler besökare att stanna i Mariannelund är att erbjuda husbilar en ställplats i centrum.

Ställplats i Hult

Sedan ett antal år finns en ställplats i Hult och tankar finns även att iordningställa en sådan i Eksjö då intresset för husbilar ökar.

Att ha fler ställplatser i kommunen är också något som kommunens ser positivt på, då det är ett sätt att locka en sorts målgrupp.

I centrum

Platsen som nu aktualiserats som en möjlighet är det som i fastighetsbeteckningen kallas för Krämaren 4, den parkeringsplats som ligger utmed riksvägen i centrala Mariannelund. Den skulle kunna hysa någonstans mellan 10 och 15 husbilsekipage och kunna bli aktuell som ställplats redan i år.

Gällande detaljplan ger sitt bifall.

Men en och en avgörande pusselbit saknas. Ett företag eller en förening som vill driva den och som kommunen kan skriva ett avtal med.

Platsen används redan i dag som parkeringsplats men om någon har intresse att driva verksamhet med ställplats finns chansen att utveckla servicen med tjänster såsom vatten, el och tömning av latrin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om