En riktigt blöt julmarknad

Iskallt regn är kanske inte den bästa inramningen till en julmarknad. Men i Ingatorp hängde varken arrangörer eller besökare läpp. – Ett perfekt tillfälle att köpa julkakor, säger Anneli Gunnarsson, som handlade av sött och gott av sjätteklassarna.

Anneli Gunnarsson köper julkakor av Lovisa Johansson och Ida Petersen, som går i klass sex och hoppas att försäljningen kanske kan bidra till en Lisebergsresa.  Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Anneli Gunnarsson köper julkakor av Lovisa Johansson och Ida Petersen, som går i klass sex och hoppas att försäljningen kanske kan bidra till en Lisebergsresa. Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-12-12 10:06

Julmarknaden i Ingatorp är en uppskattad, och vid det här laget långlivad, tradition.

– Det har säkert varit julmarknad här i ett 20-tal år, säger Lisbeth Johansson, sekreterare i samhällsföreningen, som tillsammans med andra i föreningen grillade nöthamburgare och därmed kanske hade den allra behagligaste platsen på torget.

Marknaden var också ett startskott för nomineringsprocessen där Årets Ingatorpare ska utses. I en låda hos samhällsföreningen kunde man lämna förslag på Ingatorpare som man tycker förtjänar utmärkelsen och styrelsen kommer att ta nomineringarna under lupp och utse en vinnare till nästa års Knut-dans.

– Vi tyckte det var dags att prova ett nytt upplägg för det här i år. Tidigare har man kunnat rösta i samband med marknaden, nu nominerar man istället och förslag kan lämnas till och med veckan efter jul, säger Göte Dunsäter, som är med i julkommittén som anordnar julmarknaden.

På torget fanns också olika matprodukter och aktiviteter för barnen. Skolklasser fanns också på plats för att sälja hembakt bröd och godis.

Självklart att gynna

Anneli Gunnarsson från Haddås, Ingatorp, behöver inte gå brödlös i jul – hon var en bra kund hos klass sex, Ingatorps skola.

– Jag hinner inte baka själv och det känns självklart att gynna barnen, jag har ett barnbarn som går i klassen.

Även niorna från orten, som går på Furulundsskolan i Mariannelund, hade stått och i bakat till julmarknaden.

– Vi samlar pengar till en skolresa. Kanske åker vi till London.

När man tröttnat på regnandet kunde man torka upp i församlingshemmet, där det var försäljning av bröd och hantverk och servering.

Och vad är väl lite regn, när julen står för dörren.

– Det blir bra ändå, säger Marie Ivarsson i samhällsföreningen.

Eleverna i nian sålde julkransar och julkakor.
Eleverna i nian sålde julkransar och julkakor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om