En riktigt god jul firades på Bobinen

På julaftons förmiddag firades det med julmat och dragspelsmusik på Bobinens seniorboende i Mariannelund. Svante Sigurdsson var den som stod för dragspelsunderhållningen.

Från vänster; Gunnar Ekholm, Mariannelund (före detta dragspelare), Svante Sigurdsson, Ingatorp (underhållare) och Tage Fransson, Mariannelund. Foto: Jannica Karlborg

Från vänster; Gunnar Ekholm, Mariannelund (före detta dragspelare), Svante Sigurdsson, Ingatorp (underhållare) och Tage Fransson, Mariannelund. Foto: Jannica Karlborg

Foto:

Eksjö/Mariannelund2013-12-27 05:06


Att fira julafton på Bobinen är en tradition seniorboendet haft sedan Bobinen öppnade för cirka 25 år sedan. Svante Sigurdsson har varit och spelat på Bobinen nästan varje Julafton sedan det öppnades.
- Det här är lika mycket tradition för mig som att se på Kalle Anka på julafton. Det här är glädje, säger Svante och ler.
Traditionen att komma till Bobinen och spela dragspel började med att Svante följde med sin gamla slöjdlärare Stig Carlsson för att spela. Stig är idag bortgången men Stig ville inte att Svante skulle sluta spela berättar Svante och därmed har Svante fortsatt att besöka och underhålla på Bobinen varje julafton. Svante spelade klassiska jullåtar som "Bjällerklang" och "Rudolf med röda mulen". Senare blev det också långdans. Både underhållningen och maten är mycket uppskattad av de som bor på Bobinen och av de som bara kommer för att fira där tillsammans. Vem som helst är välkommen det är öppet för alla på julafton, en del anhöriga brukar komma och varje år brukar salen vara fullsatt. Det var cirka ett 70-tal personer i år och julstämningen med ljus och julpynt var påtaglig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om