En service för landsbygden

Nyligen fick Vetlanda bibliotek sin nya bokbuss som servar både Vetlanda och Eksjö kommuner. Eksjö Stadsbibliotek började samarbeta med Vetlanda för fyra år sedan då den tidigare bokbussverksamheten med bas i Nässjö lades ned.

Anne-Marie Ohlsson, chaufför, Beatrice Wide, bibliotekarie  och Jörgen Lewin, chaufför i den nya bokbussen som en dag i  veckan servar Eksjö kommun med rullande biblioteksservice.

Anne-Marie Ohlsson, chaufför, Beatrice Wide, bibliotekarie och Jörgen Lewin, chaufför i den nya bokbussen som en dag i veckan servar Eksjö kommun med rullande biblioteksservice.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2014-04-23 06:18


Den nya bokbussen är en fräsch skapelse, vars exteriör designats av konstnären Magnus Lönn.
På bussen finns nära 3 000 titlar med, ett sortiment som hela tiden varieras för att svara upp mot låntagarnas önskemål.
- Det var tur att beslutet fattades om att vi skulle få den här bussen, säger Jörgen Lewin, en av de två chaufförerna. Den förra bussen var 24 år gammal och hade det inte kommit något beslut hade troligen verksamheten avslutats efter fjolårets sommar.
Den senaste statistiken för bokbussen visar på 11 000 utlån i Eksjö kommun varje år och 45 000 utlån i Vetlanda kommun.

Tisdagar
Turen till Eksjö går på tisdagar och Anne-Marie Ohlsson är det som främst kör den turen.
- Jag är i Eksjö kommun och kör på tisdagar som hyr tjänsten av oss. Jag kör då från morgon till kväll och då tillsammans med personal från Stadsbiblioteket i Eksjö.
Anne-Marie Ohlsson tycker man har ett bra samarbete med Eksjö och det enda som behövde göras i början var att man fick stuva om turerna lite.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om