Entreprenadfirma rÀddar Barnfilmbyn

Organisationen kring Barnfilmbyn Àr klar. Det bekrÀftade kommunledningen vid en pressinformation pÄ tisdagen. Peab har i sommar dragit sig ur det tÀnkta fastighetsbolaget. I stÀllet kliver AB Gilbert Gustafssons entreprenad in som aktieÀgare och rÀddar satsningen.

KommunalrÄd Annelie HÀgg berÀttar om vad som hÀnt med projektet Barnfilmbyn.Foto: Ivonne Svahn

KommunalrÄd Annelie HÀgg berÀttar om vad som hÀnt med projektet Barnfilmbyn.Foto: Ivonne Svahn

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-08-17 08:00

I september förra Äret gick Peab, Snickerboa AB och Eksjö kommun ut med en gemensam avsiktsförklaring att man Àmnade bilda ett gemensamt fastighetsbolag för att kunna bygga Barnfilmbyns utstÀllningsbyggnad och gemensamt köpa ett markomrÄde öster om Mariannelund.

Planeringen fortsatte och nÀr sommarens markarbeten inleddes var tron att bara formaliteter kvarstod av bolagsbildandet.

Men lagom till semestern i Är slÀppte Peab bomben att man inte lÀngre ville vara med i fastighetsbolaget.

Styrelsen i Peab ville inte gÄ in som delÀgare.

Troligen har det att göra med var satsningen ligger, att en investering i en storstadsregion ger en sÀkrare och högre avkastning, att man helt enkelt ser ett sÄ stort bygge i Mariannelund som ett riskobjekt.

Bakslaget gjorde att projektet och inte minst kommunen fick ta sig en funderare pÄ hur det hÀr skulle lösas.

Tre delÀgare

MÄlet var fortsatt tre delÀgare och i Gilbert Gustafsson entreprenad hittade man en möjlig delÀgare som ocksÄ visade sig ha intresse. I det nya fastighetsbolaget Àger Eksjö Industrifastigheter 40 procent av aktierna,

Snickerboa AB likasÄ, vilket blir 200 000 kronor vardera. Gilbert Gustafsson bidrar med 20 procent eller 100 000 kronor.

Bolagsbildandet ligger nu för behandling hos Bolagsverket.

I sammanhanget figurerar företaget Impronto i Vimmerby AB med samma hemadress som Barnfilmbyns projektledare Robert Glader.

Bolaget ansöker hos Bolagsverket att helt byta namn, adress, styrelse med mera.

Kommunstyrelsens ordförande Annelie HÀgg förklarar att bolaget redan finns men saknar verksamhet. Genom att köpa och ombilda ett redan bildat bolag Àr ambitionen helt enkelt att man ska kunna snabba pÄ processen.

I fastighetsbolagets styrelse Àr Carl-Gustav Liderfelt ordförande. IngÄr gör Àven Ulla HÀgg, Lennart Bogren, Robert Glader och Kent Gustafsson (Gilbert Gustafssons entreprenad).

Vd blir Conny Lundström som tidigare arbetat pÄ Peab men numera Àr pensionÀr och konsult.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om