Epoken Centralfrisören är till ända

För ungefär 25 år sedan tog Seth Linder över verksamheten Centralfrisören i Mariannelund efter att varit borta från yrket under 20 år. Nyligen fyllde han 65 år och följde sina ursprungsplaner och gick i pension dagen före julafton.

Seth Linder med kund och en del av den stora vykortssamlingen i bakgrunden.

Seth Linder med kund och en del av den stora vykortssamlingen i bakgrunden.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2014-12-29 08:17


Det var efter 20 år inom båtbranschen hos Storebro som beslutet togs att ändra karriär och ta över sin läromästares lokaler när denne lämnade Mariannelund.
- Beslutet att sluta vid 65 år har varit min horisont under hela vägen och inget som värkt fram, säger Seth Linder. Jag har haft den fördelen att jag haft en trygg tillvaro genom att jag har haft en trogen kundkrets hela tiden, så därför kunde jag avsluta nu.

Riktigt skönt
På frågan om hur det känns att nu dra sig tillbaka från frisöryrket blir svaret blixtsnabbt ?riktigt skönt" och ingen ångest finns för att slå igen butiken.
- Nu handlar det om att leva bonusliv framöver och jag tror det kommer bli riktigt bra. Jag och min fru Birgitta ska börja ett nytt liv, flytta ifrån vårt hus och skaffa oss en liten lägenhet, så har vi tänkt de sex första månaderna.
En annan syssla blir att räkna samman alla de mellan 400 och 500 vykort som sitter på väggarna hos Centralfrisören.
För att göra det extra svårt är tanken att komma på vem som skrivit varje kort genom att bara titta på bilden på framsidan.
- Det kommer att bli spännande att kolla igenom allt och att folk började skicka kort till mig hänger ihop med att jag var nyfiken på att se hur det såg ut där kunderna berättat om att de skulle resa. Vad som var så otroligt märkligt och sanslöst kul var att det var så många som verkligen kom ihåg att skicka kort när de rest till sin destination, själv kommer jag aldrig ihåg att skicka några kort när jag är iväg någonstans.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om