Erazim ser fram emot 2014

Under 2013 har kommunalrådet Tomas Erazim arbetat både i Mariannelund och i Eksjö. Något som han även kommer fortsätta med under 2014. - Att arbeta i Mariannelund var egentligen bara ett experiment men jag tycker att det fungerat väldigt bra och därför kommer jag fortsätta med det, säger Erazim.

Tomas Erazim har gjort det få politiker gör. Genom att flytta sin arbetsplats till en annan del av kommunen än Eksjö har han fått ett annat perspektiv och mött personer som han aldrig  skulle träffat i Eksjö.

Tomas Erazim har gjort det få politiker gör. Genom att flytta sin arbetsplats till en annan del av kommunen än Eksjö har han fått ett annat perspektiv och mött personer som han aldrig skulle träffat i Eksjö.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2013-12-31 05:07


Tomas Erazim som är kommunstyrelsens 1:e vice ordförande har sedan ett år tillbaka haft två arbetsplatser i Eksjö kommun.
En dag i veckan arbetar han i Mariannelund.
- Det har varit mycket positivt och det är många som sagt att det är lättare att få kontakt med mig nu när jag är i Mariannelund.
Han berättar att han bland annat fick kontakt med en äldre dam som bor på Bobinen.
Hon ville att han skulle hjälpa till så att boendet skulle få bredband och nu har han bett EKFAB att titta på förslaget.
- När jag är i Mariannelund träffar jag invånare som jag annars aldrig skulle ha träffat i Eksjö och det är just detta som är så fantastiskt. Jag har lärt känna många Mariannelundare under året.

Arga bankkunder
Men året har också inneburit att han också träffat en hel del arga människor.
Det var främst när Swedbank skulle ta bort sin kontanthantering.
- Jag vara inbjuden till PRO där jag fick vara med på ett möte om just kontantfrågan. Det var många pensionärer som var arga för att banken valt att ta bort kontanterna. Men det var inget som jag kunde påverka.

Tufft år
Erazim beskriver 2013 som ett intensivt år. Det har handlat om frågor som Nannylundsbadet - som nu i slutet av året ändå fick ett lyckligt slut. Men det har också handlat om frågor som kommunens styrande politiker inte kunnat svara ja på, vilket i sin tur har gett dem en tidsfrist om att söka andra lösningar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om