Erazim slutar som kommunalråd

Tomas Erazim, Hult slutar som kommunalråd i Eksjö och blir rektor för Furulundsskolan i Mariannelund.

Tomas Erazim, länets mest kryssade M-politiker slutar som kommunalråd och blir rektor på Furulundsskolan.

Tomas Erazim, länets mest kryssade M-politiker slutar som kommunalråd och blir rektor på Furulundsskolan.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2014-12-22 09:09


Tomas Erazim var vid valet den mest kryssade m-politikern i länet. Han har gjort sig känd för att lyssna på den lilla människan.
Sedan flera år tillbaka har han även förlagt ett antal av sina arbetsdagar i Mariannelund för att komma närmare hela kommunen.
När Eksjö kommuns barn- och ungdomssektor nu genomför en omorganisation har det medfört att rektorer byter plats med varandra. Mariannelunds rektor blir rektor för Östanåskolan och då har en vakans uppstått.
Ny rektor blir Tomas Erazim, som återvänder till skolans värld.
- Jag har alltid brunnit för skolan och för utbildning. Redan 2009 sökte jag en rektorstjänst, så det här är inget nytt som flugit i mig, säger han.

Gäller att ta chansen
- Man blir ju inte yngre. Nu har jag fått chansen och då vill jag ta den.
Att det han sökte rektorstjänsten på Furulundskolan i Mariannelund har sina förklaringar.
- Jag har alltid känt lite extra för den östra kommundelen och framför allt för Furulundsskolan som har en helhet, från grundskola upp till högstadiet.
Från att ha jobbat en halvdag i Mariannelund blir det nu på heltid.
- Jag flyr inte från mitt nuvarande uppdrag, men någon gång måste man förverkliga sina drömmar. Jag kommer sitta kvar i fullmäktige men jag kommer inte sitta med i någon nämnd eller bolagsstyrelse.
Den 1 april tillträder han sin nya tjänst och veckan innan ska ha gå bredvid så han kan ta del av vad nuvarande rektor Anette Lindblom gör under dagarna.
- Vi har inte skrivit något avtal, än så länge är det bara muntligt. Jag har varit iväg så vi har inte haft tillfälle till det än.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om