Erik Mohlin galleri fyller tio år

Efter att konstnären och designern Erik Mohlin flyttat tillbaka till Eksjö bestämde han sig för att göra en rejäl satsning på konsten. Resultatet blev Galleri Erik Mohlin som i år firar tio år.

Erik Mohlin planerar en utställning med anledning av sitt tio-årsjubileum.

Erik Mohlin planerar en utställning med anledning av sitt tio-årsjubileum.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2012-01-31 07:15


Erik Mohlin berättar att han har planer på en utställning i år med anledning av jubiléet, men han har ännu inte bestämt sig för när den kommer se dagens ljus.
- Det hänger ju på hur det går med måleriet, vilket jag brukar sätta igång med i februari då ljuset blir starkare, säger Erik Mohlin.
- November och december är för mörka månader så då målar jag inte.
När Erik Mohlin öppnade sitt galleri för tio år sedan berättar han att det handlade om att realisera en dröm han alltid haft.
Att galleriet blev av förklarar konstnären med ett antal skeenden som gjorde att pusselbitarna föll på plats.
I Stockholm var det en annan vardags- och marknadssituation, vilket gjorde att det inte var läge då. Flytten tillbaka till Eksjö, han bildade familj, sammantaget gjorde allt att tiden kändes rätt, berättar han vidare.
- Erbjudandet om lokalen kom samma vecka som min dotter föddes. Jag tog det som ett gott tecken och tänkte att nu var det läge att slå till.
Erik Mohlin menar att en förutsättning för honom att skildra det ljusa krävs rätt förutsättningar.
På väggen hänger en serie tavlor undertecknad först tror är målade vid Vätterns stränder, men Erik Mohlin berättar att platsen är Vickleby på Öland.
- Jag brukar även åka över till Visingsö, men på Öland brukar jag skildra det fantastiska landskapet från Vickleby ner till Ottenby.
- Jag har en tavla där jag målat av en riktig fågelstrand, men jag tog inte med fåglarna i målningen, utan höll mig till stranden och skären.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om