Ett annorlunda sommarjobb

Nu står installationerna klara och konstall Betel är invigd. Till sin hjälp med projekten har konstnärerna haft sommarjobbare från Kulturakademien i Mariannelund. - Under tiden vi jobbade tillsammans växte deras självförtroende och tillslut började ungdomarna komma med egna förslag till konstverken, säger Helen Goodwin, konstnär från England.

Konstnärerna Helen Goodwin och Liu Lifen tillsammans med sommarjobbarna Brendah Henrysson och Caroline Carlsson.

Konstnärerna Helen Goodwin och Liu Lifen tillsammans med sommarjobbarna Brendah Henrysson och Caroline Carlsson.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2014-07-24 06:29


Under sommaren är det sju personer som sommarjobbar på Kulturakademien i Mariannelund (Kaim). Eksjö kommun sa nej till att finansiera sommarjobbarna åt Kaim. De har en hård policy om att deras sommarjobb enbart ska till kommunalverksamhet.
- Det är Postkodslotteriets kulturstiftelse som har gjort det möjligt för oss att ha gratis inträde till våra konsthallar och möjligheten att ge arbete åt sju ungdomar i sommar, säger Anna Mellergård, grundare av Kaim.

Delaktiga ungdomar
Under sitt sommarjobb har ungdomarna fått vara delaktiga vid flera installationer, bland annat Helen Goodwins installation "Threads" som handlar om försoning mellan far och son mellan modernitetens drömmar och senmodernitetens verklighet.
- Vi betedde oss mer som barn än dem i början. Vi var nästan rädda för att skrämma iväg dem först. Under tiden vi jobbade tillsammans växte deras självförtroende och tillslut började ungdomarna komma med egna förslag till konstverken. De gjorde till och med ett eget konstverk med tråd i närheten av min installation. Det verket blev väldigt starkt visuellt, säger Helen Goodwin, konstnär från England.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om