Ett liv och en kropp - något att ta vara på

En dag i mitten av sommaren 2010 bestämde hon sig. Livet är till för att levas. Var den styrkan kom ifrån, vet hon inte än idag. Här är Felicia Samuelssons historia.

Familj, vänner, sin hund Texas och träning är vad som är viktigt i Felicias liv just nu. Hon har även bara ett år kvar på högskola innan hon blir förskolelärare. Foto: Josefin Berggren

Familj, vänner, sin hund Texas och träning är vad som är viktigt i Felicias liv just nu. Hon har även bara ett år kvar på högskola innan hon blir förskolelärare. Foto: Josefin Berggren

Foto:

Eksjö/Mariannelund2013-07-20 00:05


Idag sitter hon ute i trädgården, med sin hund Texas i famnen. Hon vill berätta och inspirera tjejer till att ta vara på sin kropp och framförallt livet.
- Jag var tvungen att ta tag i mitt liv. Om jag skulle kunna bli äldre utan att bli sjuk, säger den numera 22-åriga Felicia som efter tre år gått ner hela 35 kilo.
Utåt sett har hon alltid varit tjejen som varit glad, tjejen som försökt intala sig själv att hon passade in. Men med ideal om att vara smal härjade ångesten djupt undangömd i Felicia.
- Boven i mitt liv var godiset och alla sötsaker, jag är frossartypen, men nu finns det ett stopp som inte fanns då.

Student - en känslig tid
I en känslig ålder innan student är det lätt att man jämför sig med andra och med påtryckningar från olika håll var det en jobbig tid. Påtryckningar om att hon borde gå ner i vikt.
Så en dag i den varma sommaren i 2010 "slog det slint".
- Jag bara bestämde mig, att nu jävlar, säger Felicia som fortfarande inte vet var all den styrkan kom ifrån.
På bara några månader gick hon ner tio kilo. Då genom att endast, kraftigt dra ner på kolhydraterna.
Men att gå från tjejen som alltid säger ja, till tjejen som säger nej tack, var inte heller lätt.
- Speciellt den äldre generationen hade svårt när jag helt plötsligt inte ville ha mer. Men det var bara att bestämma sig, nej var nej trots tjat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om