Ett steg närmare filmhus

Snickerboa Mariannelund AB blir namnet på det icke vinstdrivande bolaget som blir en av grundpelarna i uppbyggnaden av Filmernas Hus i Mariannelund. Förre finansministern Allan Larsson är en av stiftarna och han tror mycket på Filmernas hus.

Robert Glader, Emilkraften, bolagsstiftarna Pekka Mellergård, Allan Larsson, Frank-Johan Ahlberg samt projektledare Anna Mellergård gläds åt ännu ett steg mot förverkligandet av Filmernas hus.

Robert Glader, Emilkraften, bolagsstiftarna Pekka Mellergård, Allan Larsson, Frank-Johan Ahlberg samt projektledare Anna Mellergård gläds åt ännu ett steg mot förverkligandet av Filmernas hus.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2013-02-13 07:30


Allan Larsson nästan strålar när han berättar hur han blev totalt såld på idén från Mariannelund vid en regiondag i Jönköping i höstas.
- Det tog bara sju minuter så hade projektledare Anna Mellergård övertygat mig om att det var det bästa projektet i Sverige. Det kändes bara JA!!, säger han.
Att ha Allan Larsson med sig som lokomotiv i arbetet att skapa ett Filmernas hus betyder naturligtvis väldigt mycket för projektet i Mariannelund.
Han är sedan tidigare engagerad i liknande projekt som gett lyft åt glesbygder. På Gotland är han involverad i tre satsningar, bland annat Bergmancentret på Fårö.

Emil alltid aktuell
Han drar själv paralleller till Fårö, inte minst då det ordnas besök på filminspelningsplatser. För sådana finns det ju många av i Mariannelundstrakten.
- Bergman är stor men frågan är om inte Emil är större. Varje generation barn känner till Emil. Emil finns i varje barngeneration och det finns en stor potential i det här, säger han.
På måndagskvällen besökte Allan Larsson Mariannelund för att delta i ett möte där en interimsstyrelse bildades.
Tillsammans med Pekka Mellergård, Stefan Elm, Frank-Johan Ahlberg och Johan Zedig som vardera skjutit till 10 000 kronor, har utvecklingsbolaget med arbetsnamnet Snickerboa Mariannelund AB bildats.
- Det är en markering till andra finansiärer, säger Allan Larsson.
- Det är ett sätt att visa att Mariannelund har en tydlig framtid, påpekar Pekka Mellergård, som även tror satsningen kan ge många andra positiva effekter för bygden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om