Ett val om LOV

Under det här året har kommunfullmäktige i Eksjö kommun röstat för att införa Lagen om Valfrihetssystem (LOV) även i Eksjö. Moderaterna väntar på ett genomförande. Socialdemokraterna tycker det utretts för lite.

Eksjö/Mariannelund2010-09-17 06:28

LOV är en lag som gör det möjligt för kommunerna att delvis frångå Lagen om offentlig upphandling (LOU). Dess syfte är att försöka öka valfriheten för brukare inom exempelvis hemtjänsten och andra områden och verksamheter, som tidigare varit förbehållna endast kommunen.
- Socialdemokraterna röstade nej vid det tillfället i kommunfullmäktige, trots att s-ledamöterna i Socialutskottet förordat införandet av LOV i Eksjö. Det är dags att Socialdemokraterna i Eksjö kommun tar bladet från munnen och ger klart besked till väljarna inför valet på söndag. Kommer man att riva upp beslutet om införandet av LOV i kommunen om man vinner valet? Kommer man att stoppa de ökade möjligheterna för människor i Eksjö kommun att påverka utformningen av sin hemtjänst och vem som skall komma hem till en, undrar ordföranden i socialutskottet Tomas Erazim (M).
Han anser att socialdemokraterna legat lågt i frågan.
- Den s-ledamot i Kommunstyrelsen, som röstat för LOV i Socialutskottet, lämnade KS-mötet strax innan ärendet skulle behandlas när det var dags för detta viktiga beslut i den instansen, säger han och kräver ärlighet mot väljarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om