Ett vandrande sommarspel

I år visas inte "Mellan Eld och Eld" i Eksjö. Istället visas det vandrande sommarspelet "En marknadsdag i Eksjö", som har ungefär samma upplägg men med en annan handling.

Några av arrangörerna i "En marknadsdag i Eksjö". Från vänster står paret Forsell, Albert Engström, regissören Göran Modig och de två lekande barnen Linnéa Hultegård och Sofie Modig.

Några av arrangörerna i "En marknadsdag i Eksjö". Från vänster står paret Forsell, Albert Engström, regissören Göran Modig och de två lekande barnen Linnéa Hultegård och Sofie Modig.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2008-07-10 06:27


"En marknadsdag i Eksjö" utspelar sig efter sista stadsbranden i Eksjö.
Det är första året som Föreningen Eldsjälar visar den här sommarteatern och totalt handlar det om 18 föreställningar som ska visas för publik till och med den 27 juli. De hade premiär i helgen.
Historien utspelar sig under sekelskiftet 1899-1900 och skådespelarna är alla amatörer i olika åldrar.
De bjuder på både humor och inlevelse samtidigt som de försöker ge en bild av hur livet såg ut i Eksjö under den här tiden.

Ska fria
Skådespelet börjar på Aschanska gården, där traktens alla vandrare samlas för en färd in till marknaden i Eksjö.
Äggförsäljarna Johanna och Anna (Marianne Thuresson-Nööjd och Dora Louise Hånberg) diskuterar försäljningen av ägg och träffar då på Robert (Daniel Källberg).
Efter att ha blivit utjagad från stan för ett par år sedan har han nu återvänt för att fria till rika paret Forsells dotter Lisa (Johanna Hultegård).
Äggförsäljarna tror att han bara är ute efter pengarna, då han tidigare har rykte om sig att bland annat dricka för mycket.
- Ett ruttet ägg är alltid ett ruttet ägg, tycker äggförsäljarna, medan Robert påstår att han vill gifta sig av kärlek.
Publiken får sedan följa med skådespelarna in till Vaxblekaregården. Där träffar man Vaxblekarhustrun (Åsa Hultegård) och Vaxblekardottern (Malin Jönsson). Barnen finns också på plats och leker.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om