Eva-Lena Österljung nytt oppositionsråd

46-åriga Eva-Lena Österljung (s) valdes på onsdagskvällen till nytt oppositionsråd i Eksjö.

Eksjö/Mariannelund2011-11-25 07:41

Eksjös tidigare oppositionsråd Andreas Henning avled plötsligt i augusti.
Bo Bergvall gick in tillfälligt för att försöka fylla det tomrum Henning lämnade efter sig i den kommunala politiska verksamheten.
De senaste månaderna har varit tunga för partiet. Beslut om ett nytt oppositionsråd har därför inte jagats fram utan låtit vänta på sig tills nu. Efter valberedningens arbete, förankring i styrelsen och så till slut beslut av de lokala medlemmarna beslutades det vid ett medlemsmöte att Eva-Lena Österljung, Eksjö blir nytt oppositionsråd. Det innebär en plats i ledningsutskottet och en post som andra vice ordförande i kommunstyrelsen.
- Jag fyller ingen plats efter Andreas Henning. Det går inte att ersätta honom. Han var så speciell, beskriver hon den stora förlusten av partikamraten.

Från Skede
Eva-Lena Österljung är född och uppvuxen i Västerhaninge. 1989 flyttade hon till Småland och bodde fram tills 2006 i Skede i Vetlanda kommun. Därefter blev hon Eksjöbo.
Hon är fembarnsmamma, där ett par av barnen är vuxna och har flyttat hemifrån.
Under åren har hon jobbat inom vården och bland annat varit gruppledare i hemtjänsten. Hon har jobbat på serviceboende och som hemvårdare.
Därefter gick hon en svetskurs men har inte arbetat som svetsare efteråt. I stället fick hon anställning på dåvarande Hjältevadshus 1999 och har varit anställd på företaget tills i februari i år.
Från 2008 fram till 2011 har hon ägnat sig åt studier inom psykologi, sociologi och arbetsrätt. Sedan februari i år har hon veckopendlat till Runö Folkhögsskola, en skola ägd av LO, där hon varit lärare i arbetsrätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om