Exklusiv utställning till Mariannelund

En öde grusplan får nytt liv när jätteverket Livets steg ställs ut fram till augusti. Både konstnären och Mariannelundsorganisationer ser en chans att marknadsföra sig till turister.

Från och med idag till början av augusti står utställningen Livets steg i Mariannelund.

Från och med idag till början av augusti står utställningen Livets steg i Mariannelund.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2009-06-01 06:24


Även Mariannelundssommaren 2009 blir konstrik. Den öde grusplanen längs Järnvägsgatan fylls fram till augusti med omfattande fotoutställningen Livets steg.
Det har tagit fotografen Anders Ryman åtta år att färdigställa sitt fotoprojekt om riter och traditioner bland världens olika kulturer. Hans mål är att skildra de olika kulturernas seder och bruk vid födsel, dop, insteg i vuxenlivet, giftermål och död.

Olika men lika
- Mycket är olika mellan kulturerna men mycket är också lika. Meningen är att man ska kunna känna igen sig. Jag vill skildra den mångfald som finns, säger Anders Ryman som under helgen var på besök i Mariannelund för att se när utställningen byggdes upp.
Målet med fotoprojektet har varit att beskriva kulturer från alla världsdelar. Fotografierna är tagna hos till exempel Apacheindianerna i USA, Madagaskar, Irian Jaya på Nya Guinea, Etiopien, Xhosafolket i Sydafrika, samer i Finnmark och nyfödda i Spanien och Palau i Söderhavet.
- Människor är stolta över sina kulturer, säger Anders Ryman om sina erfarenheter.
Sverige representeras av studentexamen i Uppsala.
- Studenten har övertagit konfirmationens roll som insteg i vuxenlivet i Sverige, menar Anders Ryman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om