EXTRA: EN DÖD EFTER SVÅRA OLYCKAN

En av de tre mycket allvarligt skadade unga männen i nattens trafikolycka , en man född 1996, söder om Nässjö har avlidit, enligt TT. Läget för de båda andra är fortsatt mycket allvarligt.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2017-07-22 07:53

Det var klockan 01.17 natten till lördagen som polisen fick larm om en svår trafikolycka på länsväg 860, cirka en halv mil söder om Nässjö. Tre unga män - enligt polisen 16, 19 och 21 år gamla - befann sig i bilen som gick av vägen. Samtliga fördes till Höglandssjukhuset i Eksjö och nu har en av dem avlidit - 21-åringen född 1996.

Orsaken till att bilen med de tre ungdomarna gick av vägen är okänd, men sedan den gjort det kraschade den mot ett träd och demolerades kraftigt. Ingen annan bil var inblandad och vägen var avstängd en timme under räddningsarbetet.

- Bilen har gått av vägen och in i ett stort träd. Vad som är olycksorsaken
vet jag inte, säger Sylve Jergefelt, insatsledare på Höglandets räddningstjänst.
Bilen är tagen i beslag av polisen för teknisk undersökning. Man har också inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik.
- Det kommer att bli en utredning av det, bekräftar Roland Karlsson, vakthavande befäl hos polisen, till TT.

Polisen vill inte lämna ut information om personerna i bilen, som exempelvis bostadsort, då samtliga anhöriga ännu inte underrättats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om