EXTRA: Polisen misstänker mord på asylboende

En ung kvinna hittades på söndagen avliden på ett asylboende i Mariannelund. Omständigheter och fynd på platsen gör att polisen misstänker mord. En av polisen intressant person har tagits in till förhör.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-06-26 14:02

Polis och räddningstjänst larmades till asylboendet vid klockan 13.30 på söndagen. Enligt informationen från SOS gällde larmet en allvarligt skadad, alternativt avliden, person.

När insatserna kom till platsen kunde man snart konstatera att en ung kvinna i 25-årsåldern hittats avliden i ett bostadsrum på inne på asylboendet.

Enligt uppgifter från polisens vakthavande befäl, gör omständigheter och fynd på platsen att man misstänker att kvinnan bragts om livet.

– Jag kan inte gå in på vilka omständigheter eller fynd det är. Men eftersom vi tror att hon har bragts om livet är misstanken mord just nu, säger Mikael Ehne, vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen, till Aftonbladet.

Ett område på boendet har spärrats av för vidare teknisk undersökning. Man har även skickat efter rättsläkare.

Ett flertal förhör

Polisen uppger att minst en person är inhämtad till förhör, men förhör ska också hållas med andra personer – personal samt andra boende – som har befunnit sig på asylboendet.

– Den personen är intressant i utredningen.

Enligt vår reporter på plats råder fullt pådrag vid asylboendet i Mariannelund: fyra polisbilar, två polisbussar, en ambulans och två fordon från räddningstjänsten finns närvarande.

Hela baksidan på tomten där boendet ligger äv avspärrad med polisband.

Polisen förtegen om våldet

Polisen vill inte gå in på vilken typ av våld som kvinnan utsatts för. Man vill heller varken bekräfta eller dementera om dödsfallet föregåtts av någon form av bråk.

– Det vet jag ingenting om nu. Det är inte så mycket vi kan gå ut med just nu. Vi är i uppstarten och vi jobbar intensivt med att hålla förhör och säkra bevis, säger Mikael Ehne till Aftonbladet.

Enligt uppgifter är man i nuläget osäker på den döda kvinnans identitet – det ska dock inte vara någon ur personalen på boendet.

– Hon är inte formellt identifierad än. Men med viss säkerhet tror vi att det är en kvinna som bor på boendet, säger Mikael Ehne.

UPPDATERING 16.34:

En ambulans har nyligen lämnat asylboendet med påslagna blåljus och sirener.

Uppgifter från personer som vår tidning har varit i kontakt med på plats i Mariannelund, talar om att det kan vara flera personer skadade.

UPPDATERING 16.51:

Ambulansen som drog iväg med blåljus ska inte ha något med det misstänkta mordet, eller händelserna på asylboendes, att göra.

UPPDATERING 17.45:

Polisens tekniker har anlänt till platsen.

Kvinnan ska ha hittats i ett rum i en av de små sidobyggnaderna som ligger på gården, på baksidan av huvudbyggnaden.

UPPDATERING 18.25:

En man, som även han bor på asylboendet, bekräftar att kvinnans make ströp henne till döds.

Tillsammans har paret ett treårigt barn.

TEXTEN KOMMER ATT UPPDATERAS

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om