Få förskolebarn - men många ettor

På onsdag börjar eleverna skolan. För några innebär det nya ämnen, nya klasskompisar och nya lärare. Till skolstarten kommer det även finnas ett nytt tak där de resande eleverna kan stå och vänta på bussen och ljudisolerade klassrumsdörrar på högstadiet.

På onsdag är det åter liv på Furulundsskolan då nya och gamla elever börjar skolan.

På onsdag är det åter liv på Furulundsskolan då nya och gamla elever börjar skolan.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2007-08-17 06:19

Rektor Carllennart Johansson beskriver den väntade skolstarten som en normal läsårsstart. Inga nya lärare kommer att börja, däremot blir det nya elever.
- Det är alltid roligt när skolan kör igång och det blir lite mer liv och rörelse. Det är tråkigt med en skola utan elever, säger han och berättar att han pratat med några högstadieelever som sagt att de sett fram emot att få börja skolan igen.

Liten förskolekull
Många ser fram emot de nya utmaningarna och kraven som det innebär att gå upp en klass. Dessutom längtar barnen efter att träffa alla kompisar igen, flera som de kanske inte sett sedan avslutningen i juni.
17 sexåringar kommer att börja förskoleklass i Mariannelund. I Ingatorp är det tretton och i Hjältevad bara sju. När det gäller barnen som börjar ettan är det 25 elever i Mariannelund, fem i Ingatorp och åtta i Hjältevad.
- Årets förskolekull på Furulundsskolan är något liten medan ettorna är ganska många, kommenterar Carllennart och säger att antalet nya elever varierar från år till år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om