Familjegudstjänst med julkrubba

I söndags förmiddag på den fjärde advent hölls det familjegudstjänst i Hässleby kyrka som tillhör Hässleby-Kråkshults församling. Den här gudstjänsten var lite extra speciell eftersom julkrubban byggdes upp under predikan.

Prästen Åke Eldberg och framför honom ser vi julkrubban och bibelfigurerna innan de blivit placerade i krubban. Foto: Jannica Karlborg

Prästen Åke Eldberg och framför honom ser vi julkrubban och bibelfigurerna innan de blivit placerade i krubban. Foto: Jannica Karlborg

Foto:

Eksjö/Mariannelund2013-12-23 05:07


Prästen Åke Eldberg berättade historien om Jesusbarnet i krubban under tiden som han placerade ut bibelfigurerna i krubban. Under familjegudstjänsten var det även fokus på Jungfru Maria eftersom det är Mariadagen den fjärde advent.
Tanken med att bygga julkrubban är egentligen att de barn som kommer till familjegudstjänsten ska hjälpa prästen att placera de olika bibelfigurerna i krubban samtidigt som de får historien om krubban berättad av prästen. Dock var det inte så många barn som kom till gudstjänsten så därför fick prästen Åke Eldberg själv placera ut bibelfigurerna samtidigt som han berättade historien om krubban. Till nästa år hoppas församlingen på att det ska komma fler barn till gudstjänsten så att traditionen med krubba kommer till sin rätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om