Får inte längre låna porslinet

Frivilliga i Träffpunkten får gärna låna Bobinens matsal men inte några kaffekoppar eller dylikt. Inte om det bjuds på hembakat! Porslinet måste framöver bäras fram och tillbaka till Träffpunktens lokaler.

Nya regler har införts för nyttjande av Bobinens matsal för Träffpunktens aktiviteter. Det har gjort frivilliga både ledsna och upprörda.

Nya regler har införts för nyttjande av Bobinens matsal för Träffpunktens aktiviteter. Det har gjort frivilliga både ledsna och upprörda.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2014-11-13 07:41


På Träffpunkten på Bobinen är det möjligt att ha mindre sammankomster men vid större har matsalen på Bobinen alltid varit given. Exempelvis när någon populär musikant spelat.
Frivilliga har bakat och man har lånat matsalens porslin, diskat i dess snabba maskin och använt dess dubbelkaffebryggare.
- Vi är aldrig inne i köket, säger frivilligarbetaren Ulla-Britt Andersson.

Får låna köket
Men nu är det slut på gamla tider. Träffpunktsaktiviteterna får gärna låna matsalen men från och med nu får man inte låna kaffebryggaren, inte diskmaskinen och inte heller porslinet.
Det måste tas från Träffpunkten till matsalen och sedan tillbaka igen för att diskas.
Samma gäller med kaffet som ska bryggas.
- Men kaffet bryggs mycket långsammare, diskmaskinen är mindre och porslinet räcker bara till ett 60-tal personer, enligt de frivilliga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om