Får kungligt pris för engagemanget

Inte många har den kunskapen och erfarenheten som Mårten Aronsson sitter på. Tack vare sitt intresse får han på söndag mottaga ett fint pris - Kungliga Skogs- och Lantbruksakademiens Silverplakett.

Natur- och landsbygdsvännen Mårten Aronsson prisas för sitt engagemang för natur, miljö och landsbygd. Foto: Anders Holm

Natur- och landsbygdsvännen Mårten Aronsson prisas för sitt engagemang för natur, miljö och landsbygd. Foto: Anders Holm

Foto:

Eksjö/Mariannelund2007-01-26 07:28

För många finns naturen där utan någon extra eftertanke. Andra lägger ner sin själ för växter och djur. Mårten Aronsson är, minst sagt, en sådan person.
Mårten, som ursprungligen kommer från Kristdala-trakten, har många järn i elden och alla rör ämnen som natur och miljö. Han är bland annat verksam som biolog, geolog och till viss del författare och befinner sig numera i Jönköping där han jobbar på Skogsstyrelsen.
Tack vare alla hans insatser och all hans energi i ämnet natur, miljö och landsbygd, likväl inom olika yrken som under hans fritid, ska han prisbelönas. Det är heller inte vilket pris som helst, utan "Kungliga Skogs- och Lantbruksakademiens Silverplakett", som Mårten ska mottaga. På söndagen ska Mårten befinna sig i Musikaliska Akademiens stora sal vid Nybrokajen i Stockholm för att ta emot priset under Kungliga Skogs- och Lantbruksakademiens 194:e högtidssammankomst.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om