Festen har börjat

Hade du velat lära dig mer om musikens historia när du gick i skolan? Och varför inte med självaste Papa Dee som lärare? För högstadieeleverna på Prästängsskolan i Eksjö gick drömmen i uppfyllelse i går.

Papa Dee lämnade ingen oberörd när han i går sjöng på Eksjö Stadsfest.

Papa Dee lämnade ingen oberörd när han i går sjöng på Eksjö Stadsfest.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2008-08-30 04:05


Ibland kan det vara en fördel att ha en lärare som jobbar med stadsfesten. Lasse Ugarph på Prästängsskolan ville att även skoleleverna skulle få uppleva stadsfesten och kanske är det inte alla som kan eller får gå.
Lösningen på problemet var att anordna en skolkonsert och samtidigt göra det till en musiklektion. Bandet Grand old Softies tog med Eksjöeleverna på en resa i musikhistorien, från 1950 till 1980-tal.
Under den tiden hände det mycket i musikvärlden och att hinna med att spela alla låtar på bara en timme var omöjligt. Därför bjöd bandet på lite smakprov på en del klassiker som flera kände igen.

Aptitretare
På scenen fanns även Svante Grundberg, känd från filmen "Göta kanal" , artisten Indi från USA och Papa Dee, landets största reggaeartist. För Papa Dee blev skolkonserten lite som en uppvärmning innan hans spelning på Roots och Bluesscenen vid Åbron senare på kvällen.
- Skolkonserten är som en aptitretare till stadsfesten. Först hade vi tänkt att ha den i Prästängshallen, men så blev den på torget för att även andra utifrån skulle kunna komma och höra, berättade Lasse Ugarph.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om