Festival i Eksjö

I lördags var det UKM-festival i Itolv-hallen i Eksjö. Ungdomar mellan 13 och 20 år hade då möjlighet att visa upp sina talanger inom allt från dans och musik, till poesi och konst.

Anton Hildorsson sjöng och spelade "Hero" under UKM-festivalen.

Anton Hildorsson sjöng och spelade "Hero" under UKM-festivalen.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2006-04-03 07:06

UKM står för Ung Kultur Möts, och är en festival där ungdomar har möjlighet att visa upp vad de kan inom olika områden.
Det kan vara musik, teater, cirkus, konst, film, litteratur, dans, foto, design, jonglering och mycket annat. UKM handlar om att arrangera festivaler som samlar alla kulturformer.
UKM vill ta vara på rikedomen och bredda den unga kulturen. Detta görs genom att det årligen arrangeras kulturfestivaler på lokal, regional och nationell nivå runt om i Sverige.
I lördags hölls en festival på lokal nivå i Eksjö. Presenterade bidragen gjorde Ninni Synnefors, Sara Kjellberg och Elina Purmonen.
Totalt 26 bidrag var anmälda.
Under kvällen fanns en jury på plats. Deras uppgift var att ta fram ett bidrag från varje kategori, som sedan går vidare till en regionsfestival. De olika kategorierna var poesi, konst, dans och musik.
Först ut på scen var gruppen Demonium. De bjöd på en föreställning som publiken sent kommer att glömma. Strålkastarna riktades mot bandet, och vit rök gjorde det extra effektfullt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om