Festligt när Emilleden invigdes

Den nya vandringsleden mellan Lönneberga kyrka och Hässleby kyrka är klar. I går eftermiddag invigdes leden under pompa och ståt vid Lindefall, vid länsgränsen mellan Kalmar och Jönköpings län.

Eksjö/Mariannelund2010-05-25 06:21

För flera år sedan lyftes idén om en led i trakterna av Mariannelund och Lönneberga fram. Fyra år senare är en fyra mil lång led i Hässleby och Lönneberga socknar klar.
- Ett 70-tal markägare längs med sträckan har gett sitt tillstånd till att förverkliga leden utan anspråk på ersättningar. Det har varit en fantastisk uppslutning från de berörda markägarna, säger Olle Granath som varit projektledare med Emilkraften som huvudman.
En arbetsgrupp med deltagare från Hultsfreds och Eksjö kommuner, Emilkraften LRF i Hässleby och Lönneberga, Lönneberga hembygdsgille och Mariannelunds och Hässleby hembygdsförening har genomfört arbetet med att färdigställa leden.

Invigning
I måndags eftermiddag hölls en invigningsceremoni intill Lindefall vid länsgränsen och sockengränsen.
Eksjös kommunalråd Lennart Bogren hade styrt så långt ut i kommunen han kunde komma, som representant för Eksjö kommun. Samma sak hade förre riksdagsmannen Lennart Beijer gjort, som representant för Hultsfreds kommun.
Kalmar länsstyrelse hade även skickat Markus Grenestam.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om