Fiasko i kyrkovalet - kom sist

"Mariannelundslistan" kom sist i valet till nya kyrkofullmäktige i Södra Vedbo pastorat. Listan fick bara två mandat, hälften så många som "Ingatorpslistan". Däremot är kyrkoherde Åke Eldberg nära en plats i stiftsfullmäktige.

Valdeltagandet blev relativt högt men fortfarande lågt jämfört med förra gången. Troligtvis kommer sju kandidater från Mariannelunds- och  Ingatorpsbygden att sitta i nya kyrkofullmäktige.

Valdeltagandet blev relativt högt men fortfarande lågt jämfört med förra gången. Troligtvis kommer sju kandidater från Mariannelunds- och Ingatorpsbygden att sitta i nya kyrkofullmäktige.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2013-09-17 06:38


I kyrkovalet 2013 som avslutades under söndagen gällde det att välja representanter till det nya jättefullmäktige i sammanslagna Södra Vedbo pastorat (hela gamla häradet plus Kråkshult som ju hört till Östra härad).

Mariannelunds sämst
Kyrkofullmäktige i Södra Vedbo har plats för 25 personer. De olika bygderna ställde upp med nomineringsgrupper. En för Hässleby-Kråkshult, en för Ingatorp-Bellö, en för Hult-Höredabygden, en för Eksjö och västerut samt tre grupper för center, kristdemokrater och socialdemokrater.
Trots kampanjande gick det sämst för Mariannelundslistan.
Kandidaterna från Hässleby och Kråkshult på listan "Levande folkkyrka i Södra Vedbo" fick bara 8,53 procent enligt det preliminära valresultatet och därmed bara två ledamöter i fullmäktige. Listan toppades av Lars-Göran Lind och Lars Kyhlberg. Eventuella personkryss är dock inte färdigräknade ännu. Så som det ser ut blir det ingen Kråkshultare i kyrkofullmäktige.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om