Fiber till Hjältevad – i höst börjar de första installationerna

Hjältevadsborna har nu att ta ställning om man vill ha bredbandsfiber indraget. Till hösten väntas de första installationerna.

Hjältevad får fiber till hösten. Samhällsborna har nu att bestämma om de vill vara med eller inte. Foto: Arkiv/Västerviks kommun

Hjältevad får fiber till hösten. Samhällsborna har nu att bestämma om de vill vara med eller inte. Foto: Arkiv/Västerviks kommun

Foto:

Eksjö/Mariannelund2017-03-13 16:10

Hjältevads samhällsförening och Gunnar Breitoft i föreningen i synnerhet har engagerat sig i fiberanslutning för Hjältevadsborna.

– Vi har inte legat på latsidan i samhällsföreningen, säger Björn Carlson i föreningen.

Engagemanget har mynnat ut i ett konkret förslag från Eksjö Energi. Nyligen hölls ett informationsmöte på Tallgården kring den nya tekniken som man nu erbjuds att ta del av.

Ett 60-tal personer samlades för att ta del av informationen där Eksjö Energi delgav en karta hur fiberkabeln ska slingra sig genom samhället. Under kvällen rätades många frågetecken ut kring hur det ska gå till och fungera.

Anslutningen gäller för de som bor i samhället och strax utanför.

– Vi tyckte uppslutningen var väldigt bra och det är många som är intresserade. Innan har det varit lite kärvt, kanske framförallt hos de äldre, beskriver han.

Samhällsborna har fått ett prisförslag som gäller för de som bokar före 15 mars. De första kunderna kan vänta en fiberinstallation till hösten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om