Filip vill medverka till en bättre värld

Tidigare Ingatorpsbon Filip Johansson är för närvarande i Indien där han praktiserar sina kunskaper från sina studier de senaste åren. Därefter kommer han att fortsätta till Uganda för att arbeta som volontär.

Filip Johansson deltar i ett projektarbete i Indien.

Filip Johansson deltar i ett projektarbete i Indien.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2013-01-24 07:31

Filip Johanssons är uppväxt i Ingatorp där han och hans familj bodde på gården Rockan.
Hans liv hittills har utvecklats till ett stort internationellt engagemang.
Hur han kom att få det har han svårt att svara på.
- Egentligen finns det inget speciellt tillfälle i mitt liv som gjorde att jag tog denna inriktning och började intressera mig för globala utvecklingsfrågor. Mycket handlar om slumpen och de människor i min omgivning och andra som jag ser som förebilder, säger han.

Biståndsfrågor
Efter samhällsvetenskapligt program gick han en Globalkurs på Valla folkhögskola där han studerade utvecklings- och biståndsfrågor, internationell handel, ekonomi, kultur och religion.
- Som utgångspunkt hade vi Tanzania och Kenya, förklarar han.
En studieresa till länderna ifråga innebar studiebesök hos enskilda organisationer som arbetar med olika utvecklingsfrågor.
- Jag var där i nästan tre månader. Det var en kulturell upplevelse där jag fick se studierna i praktiken.

Fortsatte
Filip fick mersmak och fortsatte sin internationella inriktning i livet.
 Numera studerar han på informatörsprogrammet media och kommunikation med inriktnin freds- och utvecklingsarbeten på Linnéuniversitetet i Växjö.
- Studierna hjälper mig att förstå mänsklig kommunikation, hur man marknadsför sitt företag/organisation och medmänsklighet. Parallellt med studierna har jag bland annat volontärarbetet som frivillig på Röda Korsets integrationsverksamhet, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om