Filmfestival för unga

I slutet av oktober arrangeras en filmfestival av Emilkraften i Mariannelund genom projektet Barnfilmsbyn. Flera hundra barn och ungdomar väntas att delta i filmvisningarna och filmdiskussionerna.

Eksjö/Mariannelund2011-09-28 06:20

Det handlar en hel del om film i Jönköpings län just nu. Eksjö Animationsfestival har just ägt rum och om ett par veckor är det dags för Jönköpings filmfestival (som i år har temat Japan).

Schemalagd film
Veckan därefter, den 19 till 24 oktober, blir det därtill en filmfestival för barn och ungdomar.
Denna arrangeras av filmprojektet Barnfilmbyn som är i sin linda i Mariannelund.
Under hela veckan ska det visas film i Mariannelund, Vimmerby och Hultsfred men även i Eksjö och i Jönköping.

Samarbete
- Det är viktigt för oss att få ihop ett triangelsamarbete med Hultsfred och Vimmerby. Och när vi ordnar något vill vi inte bara beröra Mariannelund utan hela Jönköpings län. Det stärker samarbetet i länet, säger Barnfilmsbyns projektledare Anna Mellergård.

Film i Jönköping
Projektet Barnfilmsbyn stöttas ekonomiskt av olika instanser i länet och för att festivalen ska beröra hela länet sponsras en filmvisning i Jönköping av Mariannelundsprojektet.
I Eksjö, Vimmerby, Mariannelund och Hultsfred visas en rad schemalagda filmer för skolungdomar med efterföljande diskussioner. Om det finns platser över på bion välkomnas också andra filmintresserade.

Väcka frågor
- Vi ordnar inte det för att barnen ska koppla av. Ska man visa film i skolan så ska den vara viktig. Filmerna väcker många tankar, säger hon.
Hon nämner filmen "Tusen gånger starkare" som högstadiet ska få se.
- Det är en väldigt bra film att samtala om. Filmen kan provocera och jag tror även en del lärare kan bli provocerade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om