Finndomo stäms på 106 miljoner

Konkursförvaltare Guy Lofalk stämmer finländska företaget Finndomo oy för att ha kringått lagen när de köpte småhustillverkaren Vadebron - före detta Hjältevadshus, Modulent och Hultsfredshus. Det skriver Dagens Industri i sitt senaste nummer.

Eksjö/Mariannelund2003-10-08 06:29

Vadebron var konkursmässigt med Finndomos svenska dotterbolag betalade 106 miljoner kronor som gick till att betala bolagets skulder.
Därmed gick husköpare och leverantörer miste om den ersättning de annars skulle ha fått.
Det var våren 2001 som Vadebron hade så risiga affärer och bolaget var på väg mot en konkurs. Finländska Finndomo och ledningen för Vadbron hittade dock en väg förbi lagen genom att Finndomo köpte inkråmet för 106 miljoner kronor.

Mindre skadat
Det betydde bland annat att varumärket blev mindre skadat samt att de viktigaste leverantörerna fick betalt för sina fordringar.

Tömt
Det betydde också att 500-600 husköpare fick ofullständiga leveranser samtidigt som Vadbron kunde kvitta bort sina skulder.
Det som kunde ha blivit ett konkursbo var tomt.
Guy Lofalk fick uppdraget att reda ut hur affären gått till och nu stämmer han Finndomo. Konkursförvaltaren kräver att affären återgår eller att Finndomo betalar tillbaka 106 miljoner kronor så att Guy Lofalk kan dela ut pengarna, enligt lagen, till dem som har krav på företaget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om