Finstämda melodier på sommarkonsert

Himlen var klarblå i torsdagskväll när Peter Johansson från Bankeryd bjöd på sjönsång vid veckans sommartorg i Mariannelund. Arrangörerna bakom konserten var Centrumkyrkan och Peter inledde med att berätta vad den kristna tron betyder för just honom. "Det är som luft, jag behöver det för att andas och leva" förklarade han innan han började klinka på gitarren och sjunga sina vackra sånger.

Konsert med Peter Johansson arrangerat av Centrumkyrkan. På keyboard, Håkan Persson.

Konsert med Peter Johansson arrangerat av Centrumkyrkan. På keyboard, Håkan Persson.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2014-07-15 06:30


Det varma vädret öppnade upp för många lättklädda sommarmänniskor att ta plats i egna medtaggna stolar eller i gräset. En av de som parkerat sig framför scenen var Nils Johansson, 81 år, som var mycket nöjd med musiken.
- Det här tycker jag är bra vet du, riktigt bra, sa han.
Mellan sångerna berättade Peter på ett personligt sätt om hur låtarna blivit till, historierna och tankarna bakom vilket effektvit förstärkte budskapen i de finstämda melodierna. Han berättade även att han brukade få frågan om hur han så starkt kan tro på nått han inte kan se (Gud) och att han då besvarade detta med en motfråga; "Kan du se vinden? Nej, men du kan se vad den gör och hur den påverkar sin omgivning när flaggan svajar eller när löven på träden fladdrar till. Du ser inte vinden, men du känner den och på samma sätt är det för mig med Gud."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om