Fisketävling i sjön Flen

I lördags gick den årliga fisketävlingen i sjön Flen av stapeln. Flen ligger utanför Karlstorp. Det var 69 personer som deltog i tävlingen. Arrangör för fisketävlingen är Pauliströms fiskeklubb.

Två glada vinnare, från vänster; Håkan Rickard(förstapris gädda) och Sven Gustafsson(förstapris gös).

Två glada vinnare, från vänster; Håkan Rickard(förstapris gädda) och Sven Gustafsson(förstapris gös).

Foto:

Eksjö/Mariannelund2014-07-28 06:35


Tävlingen startade klockan tio på förmiddagen och höll på fram tills klockan två då det var dags för invägning av fiskarna. Som första pris är det två vandringspokaler. En buckal för gös och en för gädda. Den som fångar den tyngsta av respektive gös och gädda får ha pokalen under ett år. Utöver första priserna var det upp till tio priser på gädda och sex priser på gös. Inte nog med det så var det femton priser som lottades ut på startnummer. Det var vinster som tillexempel fiskespön, fiskerullar och fiskelinor. Priserna delades ut av Lennart Hedström som är aktiv i Pauliströms fiskeklubb.

Barncancerfonden
Hälften av intäkterna av startavgiften och fiskekorten kommer skänkas till barncancerfonden. I år blev summan 2200 kronor. Paulistöms fiskeklubbs huvudsponsor är Flens fiskevårdsförening. Inge Bengtsson från Korsberga har också givmilt sponsrat föreningen med 1000 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om