Fler nöjda med vården i Jönköping

Invånarna i Jönköpings län är generellt sett nöjda med den vård som ges på länets vårdcentraler. Det visar den nationella patientenkäten 2011. Många resultat har förbättrats jämfört med tidigare års enkäter, även om skillnaderna är små.

Eksjö/Mariannelund2012-03-01 07:18

Patientenkäten genomfördes 2011 på samtliga 52 vårdcentraler i länet. De besvarades av patienter som nyligen besökt en läkare på en vårdcentral.

Färre svarar
Något mer än hälften, 55 procent av de tillfrågade svarade men det är en nedåtgående trend.
- Det är en tråkig förändring och vi ska nu se över vad vi kan göra för att få fler att svara under kommande år. Men det underlag vi får är ändå väldigt användbart, framförallt eftersom varje vårdcentral tydligt kan se vad de är bra på och hur de kan göra ytterligare förbättringar. De får även ta del av patienternas kommentarer. Resultaten ska användas i det fortsatta utvecklingsarbetet, säger Eivor Blomqvist, chef för sektionen patienträttigheter inom avdelningen för folkhälsa och sjukvård i Landstinget.

Nöjda
Nästan alla som svarat tycker att de fått bra, mycket bra eller utmärkt vård och kan tänka sig att rekommendera mottagningen till någon annan.
71 procent tycker att de fått den vård de behövde och 23 procent att de delvis fått det.
De allra flesta känner sig också delaktiga i beslut om vård och behandlingar.
Förtroendet för läkarna håller i sig och de flesta patienter känner sig bra bemötta både av läkare och av personalen i receptioner.
De flesta tycker också läkarna är bra på att lyssna på patienterna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om