Flera hästar skadade på kort tid

För ungefär två månader sedan började sabotagen på Åsa Hästgård. Hästar blev omflyttade mellan hagar och på senaste tiden har flera hästar blivit skurna med ett vasst föremål. - Jag känner mig orolig, förbannad och ledsen. Men framför allt är jag så irriterad över att djur inte får vara i fred, säger Kajsa-My Blomdahl, biträdande stallchef på gården.

Kajsa-My Blomdahl med hästen Electro. Allt hon hoppas på nu är att sabotagen ska sluta.

Kajsa-My Blomdahl med hästen Electro. Allt hon hoppas på nu är att sabotagen ska sluta.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2014-07-31 06:34


På Åsa hästgård strax utanför Kråkshult har de 15 stycken hästar av olika raser. Men de senaste två månaderna har flera av hästarna blivit skadade eller flyttade på gården.
- Att hästarna blir flyttade på är farligt i sig, då vi har tre avelhingstar här på gården. Det kan lätt bli kaos och de slåss på liv och död, säger Kajsa-My Blomdahl, biträdande stallchef.

Vaktar nattetid
Efter att vid upprepade tillfällen upptäckt skadade hästar har de börjat vakta på gården nattetid. Vid flera tillfällen har de då sett en okänd bil köra runt i området. Och senast i tisdagskväll var bilen på plats vid gården.
- Vi hörde röster och såg hur de körde runt med lyset släckt. Sen hörde vi ett skrik från en av hästhagarna. Då hade ett avelsto blivit skuret i skinkan och en fölunge hade fått ett hål i hasen. Det såg ut som ett skott från ett salongs- eller luftgevär, säger Kajsa-My Blomdahl.
Första gången som de hittade skärskador på en av hingstarna gjorde de en polisanmälan och lät en veterinär undersöka skadorna.
- Det var flera hästar som blev skadade på samma dag. Men unghingsten var mest sargad, han var helt sönderskuren med raka fina snitt, säger Kajsa-My Blomdahl, biträdande stallchef på gården.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om