Flera utmaningar att fokusera på för Eksjö

Hur står Eksjö gentemot andra kommuner och internationellt sett? Är Eksjö tillräckligt "uppkopplat" eller hamnar kommunen vid sidan av? Frågor som den omvärldsanalys som Eksjö kommun gjort berört.

Marcus Axelsson, chef för tillväxt- och utvecklingssektorn samt konsulterna Göran Hallin och Peter Bjerkesjö redovisar den omvärldsanalys som gjorts om Eksjö.

Marcus Axelsson, chef för tillväxt- och utvecklingssektorn samt konsulterna Göran Hallin och Peter Bjerkesjö redovisar den omvärldsanalys som gjorts om Eksjö.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2014-10-09 06:28


Eksjö kommun har under året låtit ett konsultföretag göra en omvärldsanalys med kommunen i fokus. Analysen kommer ligga till grund för kommunens fortsatta tillväxtarbete.
Göran Hallin och Peter Bjerkesjö från konsultföretaget Kontigo AB har genomfört analysen där statistik, forskning, träffar med politiker och tjänstemän samt intervjuer med ortsbor har hjälpt till att forma deras bild och analys av Eksjö kommun.
Eksjö kommun är inget utan sina invånare. Kommunen har under ett antal år haft en sjunkande befolkningsmängd och ungdomarna fortsätter fortfarande att flytta från Eksjö.
Men de senaste åren har iallafall folkmängden vänt uppåt igen. Orsaken är främst en ökad invandring.

Fler äldre
Prognosmakarna tror att folkmängden kommer att öka i Eksjö kommun. Det är de unga och äldre som blir fler medan de i arbetsför ålder blir färre. Jämfört med liknande kommuner har Eksjö en högre medelålder än andra kommuner i sin grupp.
Undantag är andelen utrikesfödda i arbetsför ålder, vilka kommer att öka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om