Folk-08 snart igång

Vad sägs om ett hus och en grönyta som kläs med ett ton kläder eller jord och sand från Pol Pots Kambodja? På lördag invigs det stora konstprojektet Folk- 08 i Mariannelund. Från den 28 juni till den 31 augusti kommer allehanda konstformer av internationella konstnärer att kunna beskådas. Konsten lär både beröra, fascinera och kanske även uppröra.

Eksjö/Mariannelund2008-06-27 06:15

Folk -08 Lokal Global, det internationella konst- och kulturprojektet som har Mariannelund som bas, är klart att invigas.
Kulturakademin i Mariannelund vill skapa en mötesplats för konst och kultur. En av de tomma lokalerna i Mariannelund, Axplocket har köpts och en del av fastigheten, har nu förvandlats till ett permanent galleri, TCG Nordica Galleri i Mariannelund.
Kulturakademin står tillsammans med Art Nordica i samarbete med TCG Nordica Gallery i den kinesiska provinsen Kunming, bakom den stora kultursatsningen i Mariannelund.
Gemensamt för alla medverkande konstnärer är att de har någon sorts anknytning till Kunming.
Spindeln i nätet för hela arrangemanget är Anna Mellergård, som var med och startade TCG Nordica när hon var bosatt i Kina.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om