Folkhögskolans Öppna händer är igång

Under tre veckor har eleverna på Mariannelunds folkhögskola "Öppna händer" varit ute i samhället och hjälpt till med sådant som du som privatperson inte orkar eller hinner med att göra.

Gustav Andersson och Stina Axelsson. Foto: Madeleine Jakobsson

Gustav Andersson och Stina Axelsson. Foto: Madeleine Jakobsson

Foto:

Eksjö/Mariannelund2012-09-27 08:53


Eleverna som går BibelSocial och BibelVäxa är med i en gruppen Öppna händer som är hjälpverksamhet som vänder sig till Mariannelundsborna.
Varje onsdag har eleverna en schemalagd tid på 80 minuter som innebär att de ska vara ute bland lokalbefolkningen och hjälpa dem med saker som de kanske inte själva kan utföra.
- Vi har varit hos en utländsk familj just nu. Vi har inte gjort något speciellt utan mest suttit och pratat. Familjen är utvisningshotad och är i behov av att prata. Förra veckan var jag ute och målad panel hos en annan familj. Jag tycker det är jättekul projekt, säger Stina Gustavsson, BibelSocial.
Arbetsuppgifterna kan variera väldigt mycket från gång till gång. Men enligt Gustav Andersson så är det roligt att prova på lite olika saker.
- Det är roligt att hjälpa människor, det kan kännas olustigt ibland att komma hem till en familj men det går över lika fort, säger han.
Verksamheten är kostnadsfri men om någon ändå vill betala så går pengarna oavkortat till barnhemmet Caminum Fleix i Rumänien.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om